MEDODENT

Endodontie la microscop

Scopul oricarui tratament endodontic (cunoscut si ca „tratamentul de canal” sau „scoaterea nervului”) este salvarea radacinii si implicit a dintelui.

Tratamentul de canal este recomandat in momentul in care tesutul pulpar din interiorul unui dinte este infectat sau inflamat, sau in situatia in care nu mai exista suficienta structura dentară atunci când reconstruim dintele.

Tratamentul endodontic presupune indepartarea tesutului pulpar infectat, sterilizarea canalelor radiculare si obturarea cu materiale speciale, astfel obtinand o etanseizare perfecta a acestora.

Tratamentul clasic pentru obturarea de canal in care medicul realizează procedura cu ochiul liber are o rata de reușită de 50-60%, in timp ce utilizarea microscopului endodontic asigura o rată de succes de peste 90%.

Tratament profesionist

La Medo Dent, interventiile endodontice sunt realizate exclusiv cu ajutorul microscopului endodontic.

Care sunt avantajele tratamentului de canal la microscop?

  • Precizie imbunatatita.
  • Acces mai usor. Folosind microscopul, medicul poate accesa mai usor zonele dificile. De asemenea, o vizibilitate mai buna previne complicatiile ulterioare.
  • Identificarea tuturor canalelor. De multe ori, medicul poate rata un canal. Daca acest lucru se intampla, durerea poate persista sau infectia poate continua sa se raspandeasca. Folosind microscopul, stomatologul poate detecta orice canal greu accesibil.
  • Detectarea unor complicatii. Utilizarea microscopului face posibila detectarea fisurilor sau fracturilor care pot provoca durere sau inflamatie.
  • Rata de succes crescuta in cazul retratamentelor de canal
  • Riscul de fractura sau fisura a dintilor este redus la minimum
Inapoi la SERVICII

Fa-ti o programare

Toate serviciile de care ai nevoie pentru un zambet perfect!

Contacteaza-ne