Profilaxia dentara are ca scop prevenirea imbolnavirii dentare, cat si preintampinarea complicatiilor in cazul afectiunilor deja existente. 

Ea consta in controale periodice, efectuate de doua ori pe an, respectiv o data la 6 luni, cand este recomandata si igienizarea dentara profesionala.

Astfel, se pot depista mai repede si mai eficient afectiuni precum caria dentara simpla sau boala parodontala.

Igienizarea profesionala sa face in cabinetele stomatologice si consta in detartraj cu ultrasunete, periaj professional, fluorizare si air flow.

Detartrajul este o manopera prin care, cu ajutorul unei anse cu ultrasunete, se indeparteaza atat de pe suprafetele dintilor cat si subgingival, tartrul si placa bacteriana. Este o procedura minim invaziva, nedureroasa, ce nu necesita anestezie locala, nu foloseste substante chimice, fiind recomandata periodic pentru a prevenii si trata boala parodontala.

Periajul profesional este o masura preventiva care se poate efectua doar in cabinetele stomatologice. Acesta are ca scop atat completarea metodei de igiena dentara a pacientului, cat si indepartarea unor pete sau coloratii, cu ajutorul unei paste de dinti profesionale.

Dupa igienizarea cavitatii bucale, se aplica pe dinti fluorul, care poate fi sub forma de pasta, gel sau lac. Aceasta fluorizare ajuta dintii sa primeasca un “plus” de protectie impotriva cariei dentare, atat la adulti cat si la copii.

Sedinta de igienizare a cavitatii bucale se incheie cu air flow. Air flow-ul sau prophy jet este o metoda de curatire ce foloseste particule de bicarbonat de sodiu antrenate de aer comprimat sub forma unui flux de particule prin care se curata uniform suprafata dintelui, cat si gingia de sub corpurile de punte (lucrari protetice fixe).

Inapoi la ARTICOLE

Fa-ti o programare

Toate serviciile de care ai nevoie pentru un zambet perfect!

Contacteaza-ne