Implantologia este o ramură a stomatologiei ce dateaza de mii de ani, inca de pe vremea mayasilor, chiar daca tehnica, forma si materialele folosite in tehnologia moderna se datoreaza in mare parte lui Per-Ingvar Branemark, considerat parintele implantologiei moderne.

Implantul dentar reprezinta in fapt o radacina artificiala din titan sau zirconiu care se insereaza in os, in locul dintilor lipsa. O lucrare pe implanturi se compune din: implant dentar, bont de vindecare, bont protetic si coroana/lucrare protetica de diferite tipuri.

Inserarea implantului se poate face imediat sau dupa o perioada mai îndelungata, in functie de starea de sanatate a osului.

Urmeaza o perioada de osteointegrare al implantului care poate dura între 4 si 6 luni. Odata cu integrarea implantului, medicul plaseaza un bont protetic care serveste ca si suport exterior gingiei pentru sustinerea lucrarilor protetice.

Dupa vindecarea gingiei, care poate dura aproximativ o saptamana, se poate adauga coroana sau lucrarea protetica.

Cel mai mare avantaj al folosirii unui implant dentar este ca nu se impune prelucrarea (slefuirea) dintilor vecini in vederea confectionarii unei lucrari protetice. Interventia chirurgicala este simpla si rapida si se realizeaza sub anestezie cu ajutorul unui fiziodispenser.

Inainte de a se recurge la aceasta varianta de tratament este bine ca pacientul sa discute cu un medic specialist si este recomandat ca acesta sa îsi faca mai multe analize pentru a vedea daca structura osului este optima.

Astfel de analize performante se fac cu ajutorul unui computer tomograf care analizeaza calitatea osului maxilar si mandibular. De retinut este faptul ca un os prea moale sau prea subtire nu poate fi folosit pentru aplicarea unui implant.

Acesta optiune de tratament, cu ajutorul implanturilor, ofera pacientului nenumeroase beneficii, atat din punct de vedere al functionalitatii sistemului masticator cat si estetic, conferind lucrarii un aspect mai apropiat de natural.

Chiar daca costurile implantologiei nu sunt mici, este important ca fiecare pacient sa realizeze si sa cantareasca investitia in timp a acestora din toate punctele de vedere: estetic, functional, sanatate orala.

Inapoi la ARTICOLE

Fa-ti o programare

Toate serviciile de care ai nevoie pentru un zambet perfect!

Contacteaza-ne