Probabil ca ai auzit o multime de mituri si zvonuri despre aparate dentare. Inainte de a incepe un tratament ortodontic, trebuie sa aveti toate informatiile corecte despre acesta.

Iata cateva mituri despre tratamentul ortodontic:

„Orice stomatolog care ofera tratamente ortodontice este ortodont”

Nu oricine poate fi numit ortodont, cu exceptia celor care au absolvit o pregatire avansata suplimentara necesara pentru a deveni medic specialist ortodont.

„Costul aparatelor dentare este mai mare decat ar trebui sa fie”

Costul aparatelor dentare poate parea ca o investitie semnificativa in timp si bani. Dar tratamentul ordodontic ofera avantaje pe tot parcursul vietii, care nu numai ca iti imbunatatesc aspectul, ci si iti readuc increderea pierduta.

„Indreptarea dintilor dureaza ani”

Tratamentul ortodontic necesita o monitorizare atenta pentru a afla daca dintii raspund corect la planul de tratament sau nu. Perioada de timp pentru fiecare pacient depinde de caz. Daca sunt necesare doar modificari minore pentru dintii dvs., tratamentul va dura doar cateva luni.

„Singurul lucru care se schimba prin aparatul dentar este aspectul”

In afara de aspectul imbunatatit, aparatele dentare au multe beneficii, cum ar fi o sanatate orala mai buna, maxilarul aliniat corespunzator, precum si beneficii zilnice, cum ar fi usurinta de a manca, de a mesteca, de a musca sau de a vorbi.

„Doar adolescentii si copiii isi pot indrepta dintii”

Ortodontia este utilizata frecvent in cazul copiilor si adolescentilor, dar un zambet sanatos poate fi obtinut la orice varsta.

„Aparatul dentar sunt usor de rupt”

Aparatele dentare sunt lipite de dinti, facandu-le durabile si capabile sa reziste pe parcursul intregului tratament.

„Rezultatele tratamentului dureaza o viata”

Odata ce aparatul dentar este indepartat, dintii pot avea tendinta sa se deplaseze in pozitia lor naturala. O monitorizare atenta prin intermediul controlului stomatologic periodic va inlatura acest risc..

Fii proactiv in ceea ce priveste ingrijirea ta dentara

Va incurajez sa fiti proactivi pentru a va mentine dintii sanatosi. Renuntarea la controale dentare periodice poate duce la probleme. Un pic de timp investit in fiecare zi va poate economisi nenumarate ore de probleme – ca sa nu mai vorbim de bani – in viitor.

Daca sunteti in cautarea unui ortodont in Brasov, vizitati-ne la Medo Dent si obtineti servicii exceptionale pentru un zambet sanatos.

Inapoi la ARTICOLE

Fa-ti o programare

Toate serviciile de care ai nevoie pentru un zambet perfect!

Contacteaza-ne